Sustavi za obiteljske kuće

Fotonaponski sustavi za obiteljske kuće pružaju brojne prednosti vlasnicima. Smanjuju mjesečne račune za električnu energiju jer omogućuju proizvodnju vlastite električne energije iz besplatnog izvora – sunčeve svjetlosti. Osim toga, vlasnici mogu iskoristiti povoljne financijske poticaje i subvencije koje mnoge vlade nude za instalaciju solarnih panela, što smanjuje početne troškove.

Fotonaponski sustavi također povećavaju vrijednost nekretnine, čineći je atraktivnijom za buduće prodaje. Osim toga, vlasnici imaju veću neovisnost o energetskim kompanijama i manje su podložni energetskim prekidima.

U konačnici, fotonaponski sustavi za obiteljske kuće donose financijsku stabilnost, dugoročne uštede i veću kontrolu nad vlastitom energijom, čineći ih izvrsnim izborom za vlasnike kuća.

Fotonaponski paneli

Proizvode istosmjernu struju različitog napona ovisno o količini sunca.

inverter

Ulaznu električnu energiju sa fotonapona svodi na izmjeničnih monofaznih 220V ili trofaznih 400V. Inverter povezujemo na inernet da putem korisničkoga sučelja možete u svakom trenutku provjeriti trenutnu proizvodnju.

Dvosmjerno brojilo

Evidentira predaju ili prihvat električne energije iz javne energetske mreže.

Instalacija fotonaponske elektrane na obiteljsku kuću vodi se kao jednostavni građevinski zahvat za koji nije potrebna građevinska dozvola tako da je FN sustav moguće montirati na krov obiteljske kuće ili na naknadno izgrađenu nadstrešnicu dimenzija do najviše 20m2.

Uvjeti za postavljanje FN elektrane na vaš objekt:

  • krov dovoljne veličine za postavljanje FN sustava, za 1 kWh instalirane snage potrebno je cca 6m2 krova i
  • uporabna dozvola ili rješenje o legalizaciji objekta
  • glavni projekt ovlaštenog inženjera elektrotehnike
  • obavijest o mogućnosti priključenja, ugovor o korištenju mreže i ugovor o opskrbi koje izdaje HEP

Koliko je složen postupak od odluke do puštanja FN elektrane u rad?

Želim ponudu i detaljnu analizu mojih energetskih potreba